10 najskupljih kuća na svijetu

Odlučio sam da objavim listu 10 najskupljih kuća na svijetu. Zaista je nevjerovatno kako ljudi imaju volje da za sobom ostave nešto što će zadiviti čitav svijet. Jedan od načina je vjerovatno ostaviti neku zgradu ili kuću... Pogledajte listu!
10. Zamak drakule, Rumunija  - vrijednost 135 miliona dolara
 Napravljena je u 14. vijeku, sada je dio nacionalne kulturne baštine i muzej zahvaljujući legendi o tome ko je živio tu. Ima ukupno 57 soba, uključujući 17 kupatila. Oko 450 miliona turista posjeti Draklulin zamak svake godine.
9. Updown Court, Windlesham - vrijednost 139 miliona dolara
Ova građevina bila je na mjestu broj 3 2008. godine, ali 2010. godine pala je na 9. mjesto najskupljih građevina na svijetu.
8. "The Manor", Los Anđeles - vrijednost 150 miliona dolara
Ova kuća ima 129 soba, zatvorene bazene, sobu za skejtbording, tri kuhinje, arenu za kuglanje,... Zaista divno mjesto za provođenje radnih i neradnih dana...
7. "The Pinnacle", Montana - vrijednost 155 miliona dolara
Ova ogromna kuća ima 10 kupatila. Ovo je kuća Tima i Edre Blixseth, naravno milionera, koji imaju klub za golf i skijanje pod nazivom “Yellowstone Club”.
 6. Franchuk Villa, Kensington - vrijednost 161 miliona dolara
Ova građevina je bila škola za djevojke sve do 1997. godine, kada je kupljena i renovirana 2006. godine. Vlasnica je Ukrajinski diplomata Elena Franchuk.
5. Hearst Mansion, Beverly Hills - vrijednost 165 miliona dolara
Kuća sa 29 spavaćih soba i 3 bazena. Postala je nacionalni idol nakon što je ekipa filma Kum koristila ovu vilu. Ideolizmu ove kuće doprinosi i to da je ubijeni predsjednik Džon Kenedi boravio ovde za vrijeme medenog mjeseca.
4. Fairfield Pond, The Hamptons - vrijednost 170 miliona dolara
O ovome nema puno šta da se kaže, osim toga da ima 29 spavaćih soba, kuglanu i đakuzi od 125 000 dolara.
3. One Hyde Park, The Penthouse, London - vrijednost 200 miliona dolara
Za ovo riječi su nedovoljne, samo uživajte u slici...
2. Villa Leopolda, Core d'Azur France - vrijednost 525 milona dolara
Izgrađena je 1902. godine od strane kralja Leopolda II od Belgiije. Bilo je priča da će postati kuća Bila Gejtsa, ali je ustvari postala kuća bankara Edmonda Safira, čija žena Lili još živi tu. 
 
1. "Antilla", Mumbai - vrijednost 1 milijarda dolara
Neprikosnoveno prva kuća 2010. godine. Peva kuća čija je vrijednost dosegla 1 milijardu. Kuća pripada petom najbogatijem čovjeku na svijetu Mukešu Ambaniju. 

No comments:

Post a Comment