Najtraženija svetska manekenka je Bosanac!

Maneken ili manekenka, pitaju se mnogi za novo najveće otkriće na modnoj sceni. A on je, zapravo, „femiman“. Andrej Pejić, rodom iz Tuzle, ne skriva da se, i kad ne radi, šminka i farba svoju dugu kosu.
Novo zaštitno lice Marka Džejkobsa je model „duge plave kose, dugih nogu, punih usana i predivnog lica".



Mediji i svetska modna scena proglasili su ga najvećim otkrićem i modelom čije vreme tek dolazi.
Proslavio se kada ga je Žan-Pol Gotje angažovao za svoju završnu jesenju reviju, u junu prošle godine, u Parizu. Posle te revije, još jednom se pokazalo koliko ga je teško ne primetiti, pa ga je Karin Rotfeld, bivša urednica francuskog „Voga", odabrala za editorijal posvećen transseksualnim ikonama.
Upravo je Pejićev izgled, zbog kojeg se mnogi pitaju da li je muškarac ili žena, ponovo aktuelizovao pojam „femiman". Inače, otkrio ga je Metju Anderson, vlasnik modne agencije Čedvik models u Melburnu, u koji je Andrej otišao s majkom i bratom, kada je počeo rat u Bosni. „Kada sam ga video prvi put, nisam mogao da verujem da postoji muškarac koji je tako neverovatno lep. Naravno da nisam mogao biti siguran da ću s njim uspeti nešto da napravim, jer modna scena danas, ipak, više voli klasične muške modele. Nadao sam se da je svet spreman za takvu vrstu muške lepote i nisam se prevario", izjavio je Anderson lokalnim novinama.

No comments:

Post a Comment